ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Başladı
kapaksuperligDünyadan ve ülkemizden üst düzey başarılı satranç sporcularının katılımıyla düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Ankara’da başladı. Turnuvanın açılış törenine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Başkan Vekilimiz Aşkın Keleş, Asbaşkanımız Nilüfer Çınar Çorlulu, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan,  sporcularımız, kulüp temsilcilerimiz ve basın mensupları katıldı. 
33’ü Büyükusta olmak üzere 88 unvanlı sporcunun yarıştığı Süper Lig, toplam 149 satranç sporcusunun mücadelesine sahne olacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinden 12 takımın 11 tur boyunca şampiyonluk mücadelesi vereceği Lig, 20 Temmuz’da gerçekleştirilecek ödül töreniyle sona erecek.
Ülkemizden ve dünyadan önemli sporcular bir arada
Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, Süper Lig’in açılışı vesilesiyle yaptığı değerlendirmede, bir zekâ ve strateji sporu olan satrançta ülkemizin uluslararası çapta gurur verici başarılara imza attığını belirterek, Türkiye’nin uluslararası turnuvalarda alınan sonuçlar ve satranca duyulan ilgi açısından dünyanın önemli ülkeleri arasında değerlendirildiğini vurguladı. Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde ülkemizden ve dünyadan önemli sporcuların mücadele edeceğini belirten Sözen, “Dünyanın önemli turnuvalarından birisi haline gelen, her yıl öncekine göre daha zorlu mücadelelerin ve çok güzel maçların yaşandığı Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne katılan tüm kulüplere ve sporculara başarılar diliyorum” dedi.
Lig, ustaların taktikleri ve stratejilerine sahne olacak
Dünyanın en prestijli satranç ligleri arasında gösterilen “Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi”nde çok başarılı satranç ustalarının hamle yapacağını kaydeden Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay da şöyle konuştu:
“Süper Lig’de 12 güçlü takımımız 11 tur boyunca şampiyonluk mücadelesi verecek. Dünyadan ve ülkemizden çok üst düzey sporcuların yer alacağı Süper Lig, ustaların taktikleri ve stratejilerine sahne olacak. Ülkemizin en başarılı satranç ustalarının nefes kesen mücadelesi de ilgiyle izlenecek. Azerbaycan’dan Ukrayna’dan, Hindistan’dan Makedonya’dan, Sırbistan’dan, Özbekistan’dan Bulgaristan’dan dünyanın takip ettiği birçok ülkeden başarılı üst düzey ustalar da ligimizde yarışıyor. Bu, aslında Türkiye’nin satrançta geldiği noktayı göstermesi açısından önemli. Türk satrancı altyapıdan yetişen sporcularıyla dünyada ve Avrupa’da rüzgar estiriyor. Ustalarımızın sayısı artıyor, ELO sıralamasında ülkemiz sürekli yükseliyor. Madalyalarımız gurur veriyor. Son yıllardaki bu başarı grafiğinde dünyada adından söz ettiren bir ülke olmamızda katkısı olan Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası ve tüm satranç ailemize gönülden teşekkür ediyoruz. Süper Lig’de yarışan tüm sporcularımıza da başarılar diliyorum.”
Turnuvada hamle yapan tüm sporculara başarılar diliyoruz. 
turkiyeisbankasi lig 16
turkiyeisbankasi lig 17
turkiyeisbankasi lig 1turkiyeisbankasi lig 3turkiyeisbankasi lig 4turkiyeisbankasi lig 5turkiyeisbankasi lig 7turkiyeisbankasi lig 8turkiyeisbankasi lig 9turkiyeisbankasi lig 10turkiyeisbankasi lig 11turkiyeisbankasi lig 12turkiyeisbankasi lig 13turkiyeisbankasi lig 14turkiyeisbankasi lig 15
 
 
Turkish Chess Federation ©