ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Süper Lig’de İkinci Tur
img 5147Ankara CP Otel’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde bugün 2. tur maçları oynandı. 
1.masada oynanan Taş Duvar SK – Rota Koleji SK maçına baktığımızda ilk masada GM Klementy Sychev karşısında siyah taşlarla oynayan GM Gupta Sankalp, açılışta aldığı materyal avantajının ardından oyunsonunda geçer piyonlarının gücünü kullanarak kuvvetli rakibini yenmeyi başardı. 2.masada aldığı beraberliğin ardından son 4 masada da rakibine üstünlük kuran Rota Koleji SK, rakibini 5,5-0,5 skorla mağlup etmeyi başardı.
2.masada THY SK ile Burhaniye Satranç SK takımları karşı karşıya geldi. 2.masada beyaz taşlarla oynayan GM Vidit, Şah-Hint savunması karşısında agresif bir devamyolu seçti ve 24 hamlede rakibini mağlup etmeyi başardı. Kalan masalarda da rakibine üstünlük kuran THY SK, rakibini 5-1 skorla yenmeyi başardı.  
Deniz Su Aquamatch Satranç GSK ve Göktürk Satranç SK 3.masada karşı karşıya geldi. İlk 4 masada denge bozulmazken 5.masada oynanan WIM Nurgyul Salimova – WGM Kübra Öztürk Örenli maçında dengeli girilen oyunsonunda kalelerini aktif kullanarak avantajı ele geçiren WIM Salimova, güzel oyunuyla maçı kazanmasını bildi. 6. masada ise CM Kerem Erten karşısında mücadele eden FM Eray Kılıç, oyunortasında yaptığı güzel piyon fedasıyla inisiyatifi ele geçirdi ve oyunu kazanmasını bildi ve böylece maç 3-3 beraberlikle sonuçlandı.
Bayegen Pendik Satranç SK – Bursa BB SK maçına baktığımızda 2. ve 4.masada rakibine üstünlük kuran Bayegen Pendik Satranç SK maçı 4-2 kazanmasını bildi.
5.masada ise ligin yeni takımlarından olan Hukukçu Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Kulübü ile karşılaşan Darüşşafaka Link SK, 2.masada rakibine puan kaptırsa da son iki masada aldığı galibiyetlerle rakibini 3,5-2,5  yenmeyi başardı.
6.masada oynanan Apaydın Satranç SK – Karaman Futbol Kulübü maçında ise 3,4 ve 5.masada rakibine üstünlük kuran Apaydın Satranç SK, rakibini 4-2 yenmeyi başardı.
Süper Lig’in üçüncü turu yarın saat 15.00’te başlayacak. Tüm takımlara başarılar diliyoruz.
Haber: Mert Tırak
 
Turkish Chess Federation ©