ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Süper Lig'de 3 Tur Geride Kaldı
anasayfagorselsuperligAnkara CP Otel’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde heyecanlı bir gün yaşandı, 3. tur maçları oldukça çekişmeli geçti. 3. tur sonunda Türk Hava Yolları SK ve Apaydın Satranç SK uzun Süper Lig yolculuğuna firesiz devam ediyor.
Karaman Futbol Kulübü ile karşılaşan Taş Duvar SK, 1. masada zorlu bir mücadele sonucunda 3.5-2.5'lik skorla galip geldi. 4. ve 6. masalarda Ahmet Karagöllü ve FM Emirhan Tarlabaşı, takımlarına kritik galibiyetler kazandırarak 2 puanı getirdi.
2. ve 6. masalardaki karşılaşmalar da 3.5-2.5'lik skorla sonuçlandı. 2. masada Apaydın Satranç SK, IM Natalia Buksa'nın IM Ulviyya Fataliyeva'ya karşı teknik bir galibiyet elde etmesiyle zafere ulaştı. 6. masada ise Rota Koleji Spor Kulübü ile Burhaniye Satranç SK arasındaki mücadelede, GM Gupta Sankalp'ın rakibinin spekülatif ataklarını başarılı bir şekilde savuşturmasıyla Rota Koleji 2 maç puanını hanesine yazdırdı.
Günün en dikkat çeken maçı, Göktürk Satranç SK ile Bayegan Pendik Satranç SK arasında gerçekleşti. Mücadelede Bayegan Pendik Satranç SK, GM Nihal Sarin, GM Shakriyar Mamedyarov ve GM Dragan Solak’in galibiyetleri ile 4-2'lik skora ulaştı. Çiçeği burnunda büyük ustamız Cem Kaan Gokerkan’a karşı beyaz taşlarla uzmanı olduğu Kırışmalı İspanyol devamyolunu tercih eden GM Dragan Solak öğretici bir oyunsonu performansıyla rakibini hataya zorladı. Avantajını kazanç bir kale finaline dönüştüren Solak, 50. hamlede zafere ulaştı.
Satranç Süper Liginin bir diğer güçlü ekibi Turk Hava Yolları SK, Deniz Su Satranç ve Gençlik SK’yi 4.5-1.5 ile geçerken, Hukukçu Fenerbahçeliler SK Bursa Büyükşehir SK karşısında GM Meilis Annaberdiyev ve IM Omer Faruk Özer’in galibiyetleri ile 4-2’lik üstünlük kurdu.
Süper Lig’in dördüncü turu yarın saat 15.00’de başlayacak.
Haber: Mert Tırak
 
Turkish Chess Federation ©