ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Süper Lig'de 4. Turun Ardından
superligkapakgorselAnkara CP Otel’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde heyecanlı bir gün yaşandı, 4. tur maçları oldukça çekişmeli geçti. 4. turun sonunda yoluna kayıpsız devam eden Türk Hava Yolları SK ve Apaydın Satranç SK zirveyi paylaşıyor.
Günün heyecanla beklenen maçında Türk Hava Yolları SK, Bayegan Pendik Satranç SK’yı 3.5-2.5 ile mağlup etmeyi başardı. 5 masada tarafların galip gelemediği mücadelenin anahtarı, 2. Masada Ukraynalı güçlü rakibi GM Anton Korobov’u beyaz taşlarla mağlup eden Hint GM Santosh Gujrathi Vidit oldu. Yari-slav savunmasına 5.Fg5 ile cevap veren Vidit rakibinin h6-g5 ile devam etmesinden sonra oluşan keskin pozisyonda etkili bir taş fedası yaptı. Bu feda ile üstünlüğü elde eden Vidit, Korobov’un etkili savunması karşısında avantajını koruyamasa da rakibinin 35…Fc5?? Kaba hatasından sonra yeniden kazanç konum elde etti. Atını geri manevra ederken kritik bir tempo kazanan Vidit 43 hamlede galibiyete ulaştı. Elo favorisi olmadığı bireysel masalarda dirençli performanslarla rakipleri durduran Türk Hava Yolları 2 puanın sahibi oldu.
Zirvenin diğer ortağı Apaydın Satranç SK da aynı skorla Bursa Büyükşehir Belediye SK’ya karşı galip gelen taraf oldu. Apaydın Satranç adına galibiyetin anahtarı güçlü rakibi GM Kıvanç Haznedaroğlu’na karşı beyaz taşlarla agresif bir devamyolu seçen IM Umut Ata Akbaş oldu. Nimzo-Hint savunmasına karşı 4.Vc2 ve 5.e4 ile başlayan Akbaş, rakibinin şahkanadı piyon formasyonunun bozulmasına izin vermesiyle uzun roku seçerek şahkanadı atağı başlattı. Atağın etkisini hafifletmek adına sadeleşmeye giden Haznedaroğlu, bir piyon geri girdiği çok taşlı oyunsonu pozisyonunda rakibinin atağını durduramadı ve Akbaş 40 hamle sonunda galibiyete ulaştı.
4. turun diğer maçlarında Burhaniye Satranç SK, Taş Duvar SK’yı 5-1 ile yenerken; Darüşkafaka Link SK ve Rota Koleji SK sırasıyla Karaman Futbol Kulübü ve Deniz Su Aquamatch Satranç GSK’yı 4-2 lik skorla mağlup etti. Hukukçu Fenerbahçeliler SK ve Göktürk Satranç SK arasındaki mücadele ise 3-3’lük beraberlikle sonuçlandı.
Süper Lig’in beşinci turu 14 Temmuz günü saat 15.00’te başlayacak. Tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz.
Haber: Mert Tırak
 
Turkish Chess Federation ©