ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Süper Lig'de 5 Tur Geride Kaldı
15c84811-b2cf-429b-a614-25f19f2fb3b2
Ankara CP Otel’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde heyecanlı bir gün yaşandı, 5. tur maçları oldukça çekişmeli geçti. 5. turun sonunda zirvenin yalnız sahibi yoluna tam puanla devam eden Apaydın Satranç SK oldu.
Tura girilirken zirvenin ortağı olan Türk Hava Yolları SK, Hukukçu Fenerbahçeliler SK ile karşılaştı. 1. Masada yükselen genç yıldız GM Dommaraju Gukesh kuvvetli rakibi GM Anton Demchenko’yu mağlup etti. Beyaz taşlarla Karlsbad piyon yapısında f3-e4 planıyla merkezi ele geçiren Gukesh, oluşan karmaşık oyun ortasında komplikasyonları doğru yöneterek, materyal avantajı yakaladı. Rakibinin ilerlemiş geçer piyonu dolayısıyla elde ettiği geçici inisiyatifi dakik oyunla savuşturan Hintli büyükusta 36 hamlede takımına 1 puanı kazandırdı. Heyecanlı mücadelede 2-5. masalarda taraflar galibiyete imza atamazken genç masada IM Ahmad Ahmadzada, IM Işık Can’ı uzun bir oyun sonu mücadelesinde mağlup etti ve kıran kırana geçen maç 3-3 beraberlikle sonuçlandı.
Türk Hava Yolları SK’nin puan kaybının zirve mücadelesi için oluşturduğu fırsatı iyi değerlendiren Apaydın Satranç SK maçın rating favorisi olan Göktürk Satranç SK’yı 3.5-2.5 skorla geçmeyi başardı. 1-4 ve 6. masalarda iki takımın oyuncuları galip gelemezken, 5. masada IM Nataliya Buksa, WGM Kübra Öztürk Örenli’ye karşı kazanan taraf oldu. Siyah taşlarla oynadığı Nimzo-Hint devamyolu Karlsbad piyon yapısına dönüşen IM Buksa, rakibinin 29. hamlede yaptığı gafı değerlendirerek 29…Vxf3 ile taş öne geçti. Doğal görünen 30.Kxc4 Ke1+! sonrası kaçınılmaz mağlubiyetle sonuçlanacağından taş kaybını önleyemedi ve IM Buksa takımına galibiyeti getiren puanı aldı.
Bol nihai sonuç içeren mücadelelerden Darüşşafaka Link SK-Taşduvar SK maçında gülen taraf 3.5-2.5 ile Darüşşafaka Link olurken Bayegan Pendik Satranç SK, Rota Koleji SK’yi 5.5-0.5 puan farkıyla geçti. Kadın ve genç masalarda galibiyetlere ulaşan Burhaniye Satranç SK, Deniz Su Aquamatch GSK’yi 4-2 mağlup etti. 5. turun son maçında ise Bursa Büyükşehir Belediye SK-Karaman Futbol Kulübü maçı 3. ve 4. masalarda beyaz taşlarla oynayan GM Kıvanç Haznedaroğlu ve Tunahan Makaracı’nın oyunlarını kazanmasıyla 3-3’lük beraberlikle sonuçlandı.
Süper Lig’in altıncı turu saat 15.00’te başlayacak. Tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz.
Haber: Mert Tırak
 
 
Turkish Chess Federation ©