ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Süper Lig'de 6. Turun Ardından Türk Hava Yolları Zirvede
superlig6.turAnkara CP Otel’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde 6. tur maçları oynandı. 6 turun ardından liderlik el değiştirdi ve liderlik koltuğunun yeni sahibi Türk Hava Yolları SK oldu.
Şampiyonluk yolunda favori takımlardan olan Apaydın Satranç ve SK ile Türk Hava Yolları SK karşı karşıya geldi. İlk 2 masada alınan hızlı beraberliklerin ardından eşitliği 3.masada oynanan IM Umut Ata Akbaş – IM Işık Can maçı bozdu. Siyahlarla Slav Savunması tercihinde bulunan IM Can, oyunortasında merkezden açtığı oyunu şah kanadı saldırısıyla devam ettirdi. IM Can, güzel bir galibiyet elde ederek 6. turda takımına ilk galibiyeti getirdi. Kalan 3 masada da IM Gürel ve GM Gukesh rakiplerini yenmeyi başardı ve Türk Hava Yolları SK, 4,5-1,5 skorla rakibini mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.
Göktürk Satranç SK ise Karaman FK ile karşılaştı. A Milli Takımımızın önemli isimlerinden olan GM Vahap Şanal, 1. masada GM Nodirbek Yakubboev karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Açılışta e hattında ilerlemiş piyon yaratıp rakibin oyun alanını kısıtlayan GM Şanal, sonrasında sergilediği agresif oyun ile çok şık bir galibiyete imza attı. Kalan masalarda da rakibine üstünlük kuran Göktürk Satranç SK, rakibini 5,5-0,5 skorla mağlup etmeyi başardı.
Günün kalan maçlarına baktığımızda ise üst sıralarda yer alan Bayegan Pendik Satranç SK, Burhaniye Satranç SK karşısında GM Marandi ve GM Murzin’in galibiyetleriyle 4-2 maçı kazandı. Taş Duvar SK – Deniz Su Satranç GSK maçında ise kazanan taraf 4,5-1,5 skorla Taş Duvar SK oldu. Hukukçu Fenerbahçeliler SKK – Rota Koleji SK maçına baktığımızda ise galibiyete uzanan taraf 4,5-1,5 skorla Rota Koleji SK oldu. Üst sıralarda yoluna devam eden Darüşşafaka Link SK ise düşme hattında bulunan Bursa BB SK’yı GM Kadric ve GM Aghamaliyev’in galibiyetleriyle 4-2 skorla mağlup etti.
Süper Lig’in yedinci turu saat 15.00’de başlayacak. Tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz.
Haber: Mert Tırak
Turnuva Sayfası: http://superlig.tsf.org.tr/
 
Turkish Chess Federation ©