ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Süper Lig'de 7 Tur Geride Kaldı
sprlig2 67Ankara CP Otel’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde 7. tur maçları oynandı. 7 turun ardından Türk Hava Yolları SK liderliğini devam ettiriyor.
Türk Hava Yolları SK – Karaman FK maçına baktığımızda ilk 2 masada alınan beraberliklerin ardından galibiyet 3. masada oynanan GM Mert Yılmazyerli – FM Kağan Aydınçelebi oyunundan geldi. 2018 Carlsen-Caruana Dünya şampiyonluk maçından alışık olduğumuz karmaşık Svheshnikov piyon yapısı elde edildikten sonra şah kanadındaki piyon çokluğunu mobilize eden FM Aydınçelebi geçici bir taş fedasıyla beyaz karelerin zayıflığını çok güzel değerlendirdi ve kazanç bir konum elde etti. Mat atağına hız kesmeden devam eden genç sporcumuz 30. hamle sonrası kuvvetli rakibi karşısında galibiyete ulaştı. Kalan 3 masada ise rakibine karşı puan kaptırmayan Türk Hava Yolları SK, rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı.
Rota Koleji SK – Apaydın Satranç SK maçında ise ana masalardan 3,5 puan çıkartan Apaydın Satranç SK, rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı. Ligin başından beri 3. masada takımın yıldızı konumunda olan IM Umut Ata Akbaş, siyah taşlarla açılışta aldığı çift fil avantajının ardından kalite fedası yaparak oyunsonuna girdi. Oyunsonunda çift filin gücünü adeta ders niteliği bir oyunla sergileyen IM Akbaş, bu turda da takımına oldukça kritik bir galibiyet getirdi.
Üst sıralarda yollarına devam eden Göktürk Satranç SK ile Darüşşafaka Link SK maçında skoru belirleyen oyun Ufuk Sezen Arat – Cem Kaan Gökerkan oyunu oldu. GM unvanına kavuşması için sayılı günleri kalan genç sporcumuz Gökerkan, d hattında yarattığı geçer piyonun ardından güzel bir vezir fedası yaptı. Çift kale ve çift filini başarılı bir şekilde kullanarak geçer piyonunu son yataya kadar ilerleten Gökerkan, oyunu kazandı ve Göktürk Satranç SK da bu galibiyetle maçı 3,5-2,5 kazandı.
Deniz Su Satranç GSK – Bayegan Pendik Satranç SK maçında 4. ve 6.masada beyaz taşlarla mücadele eden GM Dragan Solak ile GM Volodar Murzin, rakiplerine galip geldi ve Bayegan Pendik Satranç SK maçı 4-2 kazanmayı başardı. Günün kalan maçlarında ise Taş Duvar SK, Bursa BB SK karşısında 4-2 galip gelirken Burhaniye Satranç SK ise Hukukçu Fenerbahçeliler SKK karşısında 3,5-2,5 galip gelmeyi başardı.
Süper Lig’in sekizinci turu saat 15.00’de başlayacak. Tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz.
Haber: Mert Tırak
 
Turkish Chess Federation ©