ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Süper Lig Şampiyonu Türk Hava Yolları Spor Kulübü
superligodultoreni 10Başkent Ankara’da 9 Temmuz’dan bu yana heyecan dolu maçlara sahne olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde Türk Hava Yolları Spor Kulübü şampiyon olurken, ikinci Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü ve üçüncü ise Apaydın Satranç ve Spor Kulübü oldu.
Dünya satranç otoritelerinin yakından takip ettiği, kuvvet derecesi yüksek Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde, 33’ü Büyükusta olmak üzere 88’i unvanlı toplam 149 sporcu hamle yaptı. Birbirinden güçlü 12 takımın 11 tur boyunca şampiyonluk mücadelesi verdiği Süper Lig’in kapanış törenine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Başkan Vekilimiz Aşkın Keleş, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan, Türk Hava Yolları Genel Sekreteri Abdullah Kelkitli, Asbaşkanımız Nilüfer Çınar Çorlulu, Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay, Gökyay Satranç Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Birten Gökyay, kurul başkanlarımız, kulüp yöneticilerimiz, sporcularımız ve velilerimiz katıldı.
Başkanımız Tulay, “Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi ustaların yarışına sahne oldu. Sportif anlamda üst düzey maçlar izledik. Süper Lig’de mücadele eden tüm kulüplerimizi ve sporcularımızı gösterdikleri müthiş performans için gönülden kutluyorum” dedi.

Türkiye İş Bankası Süper Ligi heyecanı ile Dünya Satranç Günü heyecanının buluştuğunu kaydeden Başkanımız Tulay, sözlerini şöyle tamamladı: “20 Temmuz Dünya Satranç Günü’nü artık Türkiye’de her yıl daha büyük bir heyecanla kutluyoruz. Ülkemizde adım adım ilerleyerek bu sevgiyi büyüttük ve tüm dünyanın fark ettiği müthiş bir satranç sinerjisi oluşturduk. Bu özel günde satrancın etik değerlerini; centilmence mücadeleyi, saygıyı, farklılıklar ile bir arada olmayı, diyaloğu, paydaşlarımız ile ortak hareket etmenin önemini yeniden hatırlıyoruz.”
“Türkiye İş Bakası Süper Ligi her sene bir öncekinden kuvvetli hale geliyor”
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen ise, ödül töreninin ardından yaptığı değerlendirmede, ligin her sene bir öncekinden daha kuvvetli hale geldiğini; kulüplerin ve oyuncuların başarılarını satranç sporuna ilgi duyan herkes gibi memnuniyetle takip ettiklerini belirtti. Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nin zaman içinde dünyanın en büyük ligleri arasına gireceğine ve tüm dünyadan geniş kitleler tarafından takip edileceğine inancını dile getiren Sözen, “Genç nesillerin spora, kültüre, stratejik düşünmeye yönlendirilmesine büyük önem veren Cumhuriyetin 100. yılında düzenlenen bu yılki turnuva, önceki senelerden ayrı bir öneme sahip. Katılan tüm takımlara teşekkür ediyor, aynı zamanda Dünya Satranç Günü olan bu özel günde şampiyonluk kupasına hak kazanan takımları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Süper Lig heyecanında hamle yapan ve dereceye giren tüm takımlarımızı yürekten tebrik ediyoruz.
superligodultoreni 9
Süper Lig Şampiyonu Türk Hava Yolları Spor Kulübü
superligodultoreni 8
İkinci Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü
superligodultoreni 7
Üçüncü Apaydın Satranç ve Spor Kulübü
superligodultoreni 6
Birinci Masa 1.GM Gukesh Dommaraju (Türk Hava Yolları Spor Kulübü) 2.GM Nijat Abasov (Darüşşafaka Link Spor Kulübü) 3.GM Sankalp Gupta (Rota Koleji Spor Kulübü)
superligodultoreni 4
İkinci Masa 1.GM Mustafa Yılmaz (Göktürk Satranç Spor Kulübü) 2.GM Denis Kadric (Darüşşafaka Link Spor Kulübü) 3.GM Eltaj Safarlı (Apaydın Satranç ve Spor Kulübü) 
superligodultoreni 5
Üçüncü Masa 1.GM Emre Can (Göktürk Satranç Spor Kulübü) 2.IM Umut Ata Akbaş (Apaydın Satranç ve Spor Kulübü) 3.GM Cemil Can Ali Marandi (Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü)
superligodultoreni 2
Dördüncü Masa 1.GM Dragan Solak (Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü) 2.IM Ediz Gürel (Türk Hava Yolları Spor Kulübü) 3.IM Cem Kaan Gökerkan (Göktürk Satranç Spor Kulübü)
superligodultoreni 3
Beşinci Masa 1.IM Vaishali Rameshbabu (Türk Hava Yolları Spor Kulübü) 2. WIM Narmin Mammadova (Rota Koleji Spor Kulübü) 3.WGM Nilufar Yakubbaeva (Burhaniye Satranç Spor Kulübü)
superligodultoreni 1
Altıncı Masa 1.IM Alparslan Işık (Darüşşafaka Link Spor Kulübü) 2.FM Eray Kılıç (Göktürk Satranç Spor Kulübü) 3. FM Adar Tarhan (Rota Koleji Spor Kulübü)
superligodultoreni 10
 
 
Turkish Chess Federation ©